back to top

POTRESNA OBJAVA MAJKE ČIJI JE SIN (14) SKOČIO SA TERASE!

Majka Nevena Vrtulek na svom Facebook profilu objavila je emotivnu poruku svom sinu koji je njena najveća sreća i tuga.

– Devetnaesti mart – najteži i najgori dan u mom životu. Tog dana si otišao iz mog zagrljaja, bebo moja mila. Devet godina želim da te vidim, zagrlim, razgovaram, da čujem tvoj glas… Želim da te vidim kao dvadesettrogodišnjeg mladića, da se radujem tvojim uspjesima, ljubavima. Meni su oduzeli tebe, moju dušu i srce, a tebi mladost i budućnost. Ti si najljepši dio mog života i to što sam tvoja mama čini me ponosnom. Volim te sine moj, bebo moja jedina – napisala je ona.

Podsjetimo, Aleksandar je, kako je Nevena pričala za medije, do nekoliko mjeseci prije tragedije, bio vedro, radoznalo dijete, uvijek nasmejan, pozitivan, spreman da pomogne, omiljen u društvu, dobar učenik. Sa svojom majkom, koja ga je odgajala sama, imao je odnos pun povjerenja i ljubavi.

– Išao je na časove glume, svirao je violinu, bavio se sportom, imao je moju podršku u svemu što ga je okupiralo. Bio je dijete kakvo se samo poželjeti može, mnogo smo razgovarali, kao pravi prijatelji, zajedno smo rješavali sve probleme – ispričala je prije nekoliko godina Nevena za medije.

Međutim, 2015. Aleksandra je, kako je otkrila, počela da maltretira grupa vršnjaka, jer je bio označen kao svjedok jednog incidenta u školi, kojem nije ni prisustvovao. Iako je izjavio da ništa ne zna, vršnjaci su počeli da ga maltretiraju i proganjaju. Majci nije ništa pričao jer su mu, kako je kasnije saznala, zaprijetili da to ne radi.

U danima prije tragedije, uznemirena majka je sa sinom odlazila u savjetovališta kod psihologa i po internetu istraživala šta bi mogao biti uzrok iznenadne promjene Aleksandrovog ponašanja, ali nije pronašla odgovor.

Tog kobnog dana dječak je naglo otvorio vrata sobe i istrčao na terasu. U sekundi je prekoračio ogradu i poleteo u bezdan.

Majka je kasnije otkrila da su njenom sinu drugari u nekoliko navrata, bez njegovog znanja, u sok sipali drogu, za koju je tek poslije njegove tragične smrti saznala da ima naziv mefedron ili “mjau-mjau”.

Na Neveninu inucijativu, kako bi pomogla roditeljima da kod djece prepoznaju znake upotebe novih droga, grupa studenata novosadskog Pravnog fakulteta sa profesoricom Draganom Ćorić je napisala predlog “Aleksandrovog zakona”, po kojem bi se u momentu dobijanja informacije o pojavi nove droge od Evropskog centra za praćenje narkotika to trebalo objelodaniti u elektrronskim i štampanim medijima i na portalima u roku od 24 do 72 sata.

The post POTRESNA OBJAVA MAJKE ČIJI JE SIN (14) SKOČIO SA TERASE! first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima