POTVRĐENO ZA HAYAT.BA: BENJAMINU SPAHOVIĆU URUČEN PREKRŠAJNI NALOG OD 340 KM

potvrđeno za hayat.ba: benjaminu spahoviću uručen prekršajni nalog od 340 km

  • Izvršenim uvidom u Centralnu evidenciju vozača ”Pregled zabrana za matični broj” utvrđeno je da lice Spahović Benjamin nema aktivnu izrečenu zaštitnu mjeru “zabrana upravljanja motornim vozilom”. Izvršenim provjerama u Sektoru za građanska stanja Stari Grad, gdje se vozač Benjamin Spahović vodi u evidenciji vozača, utvrđeno je da isti nema izrečenu zaštitnu mjeru “zabrana upravljanja motornim vozilom” – navela je policija.

Zaključno, utvrđeno je da MUP-u KS od strane bilo kojeg suda nije dostavljen akt kojim se imenovanom izriče zabrana upravljanja motornim vozilom.

  • Nadalje, imenovanom je izdat prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja, dana 12.2.2024. godine, iz člana 130. stav 4., člana 64. stav 1., člana 33. stav 1. i člana 34. stav 1. ZOOBS-a na putevima u BiH sa novačnom kaznom od 340 KM i kaznenim bodovima, koji će istom biti uručen putem pošte  jer nije zatečen na adresi – navodi se za Hayat.ba iz policije.

On je jučer, podsjetimo, nakon izlaska iz zatvora, snimao se na društvenim mrežama kako vozi auto.

Spahović je, nakon zaključivanja sporazuma o priznanju krivnje, pred Općinskim sudom u Sarajevu u ljeto 2022. godine osuđen na dvogodišnju kaznu zatvora jer je na području sarajevske općine Stari Grad, u vrijeme dok je imao zabranu upravljanja vozilo i vozeći brzinom većom od dozvoljene na pješačkom prelazu udario 16- godišnjeg Orhana Tanovića, nanijevši mu teške i po život opasne povrede.

Osuđen je za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, jer je na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h vozio 75 km/h, propustio da zaustavi vozilo ispred pješačkog prijelaza na obilježenom pješačkom prijelazu dok mu je bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu, te je prednjim dijelom vozila udario dječaka odbacivši ga na kolovoz na udaljenosti od 32,60 metara od mjesta kontakta.

(I.S.)

The post POTVRĐENO ZA HAYAT.BA: BENJAMINU SPAHOVIĆU URUČEN PREKRŠAJNI NALOG OD 340 KM first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

Objavi oglas za posao
TNT RADIO

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima