Sastojci:
400 g mljevenog miješanog mesa
1 mrkva
1 praziluk
600 g krompira
začin, so, biber
Bimal 100% suncokretovo ulje
150 g graška
malo aleve paprike
kačkavalj, bijeli luk
Priprema:
Na Bimal 100% suncokretovom ulju propržiti praziluk, pa dodati nasjeckanu mrkvu. Kad se i ona izdinsta dodati meso i grašak i dinstati na ti-hoj vatri desetak minuta. Dodati začin, biber i čen bijelog luka, kao i malo aleve paprike. Sve izjednačiti. Krompir skuvati i napraviti pire. U vatrostalnu činiju staviti pek-papir ili je podma-zati uljem pa na dno staviti malo pirea, istresti sve meso i odozgo ostatak pirea i lijepo poravna-ti. Odozgo staviti rendan kačkavalj. Peći na 200 stepeni 30 minuta.
BONUS VIDEO:
PRIJEDLOG ZA RUČAK Pastirska pita s mesom Aloonline.ba.
Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )