back to top

Predsjednik FK Sarajevo pozvao sve bosanskohervegovačke klubove na sastanak radi “borbe za spas bh. fudbala”, zvanično poznat datum i mjesta sastanka!

Predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo, Ismir Mirvić, pozvao je sve bosanskohervegovačke klubove na sastanak radi “borbe za spas bh. fudbala”, a sastanak je zakazan za utorak, 19. marta, u 14 sati u hotelu Marriott u Sarajevu, te je pozvan i Sindikat profesionalnih fudbalera BiH.

“Ovim putem Vas želim obavijestiti, a ujedno i pozvati na sastanak koji će se održati u utorak 19. marta u 14 sati u konferencijskoj sali hotela Marriort Sarajevo.

Sastanak će biti posvećen aktuelnim pitanjima koja se tiču našeg nogometa, a posebnim fokusom na sprječavanje korupcije, borbu protiv monopolizma i nepravde u sportu te promovisanje fer-pleja.

Kao predstavnici različitih klubova, smatram da je od suštinske važnosti da prije svega porazgovaramo na ovu temu, a potom da se udružimo i preduzmemo konkretne korake u borbi protiv svih oblika nepoštenja u nogometu. Ovi problemi narušavaju integritet takmičenja, našeg sporta i nanose štetu svim igračima, klubovima i navijačima.

Na sastanku ćemo imati priliku izmijeniti mišljenja te porazgovarati o konkretnim akcijama koje možemo preduzeti kao grupa kako bismo osigurali transparentnost, integritet i poštenje u našoj nogometnoj zajednici. Vaše prisustvo i aktivno učešće na sastanku je od presudne važnosti kako bismo postigli zajednički cilj. Na kraju, svi smo u istom poslu, svi imamo isti cilj – zašto ne bi svojim radom pošteno mogli doći do rezultata?

Molim vas da potvrdite vaše prisustvo najkasnije do ponedjeljka, 18. marta, kako bismo mogli adekvatno organizovati sastanak.

Vjerujemo da je zajednička akcija ključna u ostvarivanju pozitivnih promjena u našem sportu te se nadamo vašoj podršci i angažmanu u ovom važnom procesu.” – stoji u pozivu predsjednika FK Sarajevo klubovima Premijer lige BiH.

sportskevijesti.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima