Premijer Uk sa predstavnicima temeljnih organizacija kulture naroda BiH, ‘Preporoda’ i ‘Prosvjete’ – 033.ba

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk sastao se sa predstavnicima temeljnih organizacija kulture naroda Bosne i Hercegovine – Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” i Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta”, koje uz Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” i Jevrejsko kulturno-prosvjetno i humanitarno društvo “La Benevolencija”, spadaju među najstarije institucije u našoj zemlji, s tradicijom dužom od 120 godina, saopćeno je iz press službe KS. 

Tokom sastanka razgovarano je o radu ovih društava i saradnji koje ostvaruju sa institucijama Kantona Sarajevo. Predsjednici “Prosvjete” i “Preporoda” Nedeljko Masleša i Sanjin Kodrić zahvalili su se premijeru Uku za nedavno donesenu odluku kojom su ova četiri društva dobila status od posebnog značaja za Kanton Sarajevo. Ovo je, kako je naglašeno, kruna višegodišnje saradnje koja će pomoći da se status i položaj nacionalnih kulturnih društava podigne na nivo koji ona zaslužuju i koji su stekli kroz više od 120 godina rada na promociji kulture i izgradnji bosanskohercegovačkog društva u cjelini. 

Premijer Uk je potvrdio da će na svečanom koncertu “Sazvučja”, koji će biti održan u sarajevskoj Vijećnici, a koji četiri društva poklanjaju Sarajevu i BiH, biti svečano uručene ove odluke. 

www.tvsa.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima