Ljetna musaka je idealan ručak, ali i večera. Lagana i ukusna – kombinacija koju svako želi za toplo vrijeme.
Sastojci za ljetnu musaku:
2 jajeta
2 tikvice
2 paprike
200 g pečuraka
1 patlidžan
2 paradajza
bijeli luk
pavlaka
1 kašičica senfa
jogurt
so
biber
Priprema ljetne musake:
Pripremite vatrostalnu posudu i premažite je tankim slojem ulja.
Uključite rernu na 220 stepeni da se ugrije.
Za to vrijeme, isijecite tikvice, papriku, pečurke, patlidžan i paradajz na kolutove. Posolite i pobiberite.
Bijeli luk takođe isijecite na željenu količinu i odvojite u posudi gdje ćete pomiješati sastojke za preliv.
Poređajte povrće u posudu.
U posudu sa lukom, dodajte pavlaku, jogurt i senf i prelijte povrće.
Pecite u rerni dvadesetak minuta ili dok ne porumeni, preporučuje “Ona”.
BONUS VIDEO:
Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )