PROŠLE ČETIRI GODINE: SMRT MOSTARKE LANE BIJEDIĆ OSTAJE MISTERIJA?

prošle četiri godine: smrt mostarke lane bijedić ostaje misterija?

Postupajući tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona Josip Aničić kazao nam je da je riječ o osjetljivom predmetu.

– U tom predmetu je obiman broj dokumentacije i trenutno radimo na odluci – kratko nam je rekao Aničić.

Dugo vremena su kolale razne verzije o tom slučaju, koje su, baš kao i sada, puke špekulacije.

Tokom dosadašnje istrage saslušano je više od 150 svjedoka. Među njima je nekolicina podvrgnuta i poligrafskom testiranju. U nekoliko navrata su pregledavani snimci kamera koje su zabilježile tok njenog kretanja, obavljena su vještačenja njenog telefona, odjeće, tragova s lica mjesta te brojne druge radnje.

U donošenju konačne odluke i kvalifikaciji samog djela, vjerovatno, najveći problem predstavljaju mišljenja dvojice vještaka koja su potpuno suprotna.

Džon Klark (John Clark), forenzički vještak za patologiju Univerziteta u Glazgovu kojeg je Tužilaštvo ZHK naknadno angažiralo u svom mišljenju i stručnom nalazu o načinu nastanka ozljeda na tijelu nesretne djevojke, nije podržao mišljenje iz obdukcijskog nalaza. On je naveo da je, najvjerovatnije, riječ o padu s visine, konkretno vijadukta iznad rijeke visokog 110 metara.

Dr. Dražen Damjanjuk, koji je uradio obdukciju, ostao je pri svom mišljenju i nalazu i nije se, kako je to ranije govorio za naš list, mogao usaglasiti s tim da su povrede nastale usljed pada s visine, piše Avaz.

Njena misteriozna smrt je potresla javnost BiH, ali i cijelog regiona. Svega dan prije odlaska na studij u Sarajevo, kao brucošica, pod potpuno nejasnim okolnostima, iz Mostara se autobusom odvezla u Čapljinu.

Izgubio trag

Do tih saznanja došlo se uz pomoć snimaka nadzornih kamera u ova dva grada. Potom se pješice s autobuske stanice u Čapljini zaputila prema naselju Trebižat, gdje joj se izgubio trag. Iznosilo se i da je nesretnu djevojku svjedok vidio na vijaduktu Studenci, ispod kojeg je njeno tijelo nađeno.

Tijelo kremirano

– Povrede koje je nesretna djevojka imala na glavi tipične su za udarce pesnicom ili nogom. Pogotovo kada je riječ o desnoj očnoj jabučici, to je morao biti izuzetno jak udarac vrhom stopala ili šakom – govorio nam je dr. Damjanjuk, ali i iznosio da je načinjena greška jer je dopušteno da se tijelo kremira.

The post PROŠLE ČETIRI GODINE: SMRT MOSTARKE LANE BIJEDIĆ OSTAJE MISTERIJA? first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima