back to top

Prošlo je 26 godina od premijere serije “Seks i grad”: Ovo su najbolja modna izdanja omiljene Carrie Bradshaw, koja je vaš favorit?

Od premijere kultne serije “Seks i grad” prošlo je 26 godina. Ova popularna američka televizijska serija, emitirana na HBO-u od 1998. do 2004. godine, bazira se na istoimenoj knjizi Candace Bushnell, koja je zbirka njenih kolumni za New York Observer.

Praćenje života i ljubavnih avantura četiri prijateljice koje žive u New Yorku, prolazeći kroz različite faze svojih života – poslovnih karijera, ljubavnih veza, prijateljstva i društvenih očekivanja.

Prva epizoda emitirana je 6. juna 1998. godine, rušeći ljubavne, seksualne i modne tabue. Kroz šest sezona originalne serije svjedočili smo mnoštvu fantastičnih kombinacija koje je za junakinje osmislila Patricia Field, američka kostimografkinja i stilistica. Carrie Bradshaw, koju tumači Sarah Jessica Parker, postala je moda ikona sa svojim jedinstvenim stilom koji je inspirirao žene širom svijeta.

Trend balerina suknji populariziran od strane Carrie vidljiv je u njenim legendarim kombinacijama koje se i danas pamte. Svaki komad odjeće kojeg je nosila privukao je pažnju obožavatelja serije.

Svi pravi fanovi serije sjećaju se scena koje su obilježile modni svijet i inspirirale žene diljem svijeta. Carrie Bradshaw ostaje simbol moderne i urbane žene koja koristi modu kao sredstvo izražavanja svoje osobnosti i stila života.

Izvor: ( azra.ba / 033.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima