Radovi na Bačevu i dalje traju: Kada će biti gotovi i građani Sarajeva dobiti vodu?

Zbog popravke kvara na glavnom cjevovodu u nedjelju, 11. februara, u većem dijelu glavnog grada  Bosne i Hercegovine došlo je do smanjenja pritiska ili prekida vodosnabdijevanja.

Kao što je portal Radiosarajevo.ba već pisao, zbog popravke kvara na izvorištu Bačevo u većem dijelu grada se isporuka vode vrši pod smanjenim pritiskom.

Podsjetimo, do poremećaja i prekida u vodosnabdijevanju i dalje je problem u sljedećim sarajevskim naseljima: Mojmilo, Dobrinja, Saraj Polje, Alipašino Polje, Čengić Vila, Otoka, Socijalno, Skenderija, Baščaršija, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Boljakov Potok, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, Trg Heroja, Švrakino selo, Aneks, Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Bistrik, Hrid i Alifakovac.

Posljednja informacija iz ViK-a je došla oko 17.45 sati. Tada su se iz Vodovada oglasili na Facebooku…

Radovi u krugu izvorišta Bačevo još traju, ekipe VIK-a su na terenu. 

Vrši se popravak kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800 putem kojeg se vodom snabdijeva više od 70% grada. Vremenski uvjeti dodatno otežavaju rad.

Molimo cijenjene korisnike za razumijevanje i strpljenje.

Normalizaciju vodosnabdijevanja očekujemo po okončanju radova u kasnim večernjim satima“, napisali su iz Vodovoda na Facebooku, s tim da nisu precizirali tačno kada iz razloga što je rad u noćnim uvjetima svaako otežan.

Za portal Radiosarajevo.ba iz ove kompanije su saopćili kako su aktivne dvije telefonske linije 033 210 707 i 033 220 435, na koje se građani u svakom trenutku mogu obratiti i dobiti potrebne informacije. A građani se opet žale da se na ove brojeve niko ne javlja.

Naravno, mogu se pratiti i zvanične društvene platforme ove kompanije, gdje će javnost biti blagovremeno informirana.

radiosarajevo.ba

Objavi oglas za posao
TNT RADIO

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima