back to top

Realizacija LOT-a 2 programa sanacije lokalnih i nekategorisanih cesta, novi asfalt i potporni zidovi u 22 ulice u Novom Gradu

U okviru programa rekonstrukcije, održavanja i popravke ulica, lokalnih puteva, trgova, parkinga i mostova – LOT 2, započeli su radovi  u ulicama Braća Čamdžić i Ramiza Velića, u Briješću, te u ulicama Humačka ploča i Braća Bešo, u Naselju heroja Sokolje.

Programom je obuhvaćena sanacija 22 ulice na širem području općine Novi Grad Sarajevo, a ugovorena vrijednost radova je 852.342 KM.

U ulicama Ramiza Velića od broja 103 do broja 85, dijelu ulice Humačka ploča od broja 103 do broja 117, te ulice Braća Bešo od broja 2 do broja 28 izvršen je iskop makadamske kolovozne konstrukcije, priprema i ugradnja nasipa i tamponske podloge, čime su se stekli uslovi za polaganje asfalta.

Također, u ulici Braća Čamdžić od broja 4 do 17, u dužini od oko 300 metara izvršeni su radovi na iskopu zemljanog materijala, te ugradnji nasipa i pripremi tamponske podloge.

U MZ „Alipašin Most 1“ završena je sanacija dijela ulice Mustafe Muje Pašića od broja 3 do broja 9, kao i sanacija ulice Mahmuta Bušatlije čikma od broja 3 do broja 15.

U MZ “Buča Potok” asfaltirana je ulica Nazifa Hadžovića od br. 48 do br. 31, a u MZ “Briješće” ulica Vrandučka od broja 1 do broja 3, gdje je urađeno i proširenje ceste, te izgrađen potporni zid. Također, izgrađen je i prilaz Osnovnoj školi “Avdo Smailović”, u Buča Potoku.

U okviru ovog programa izgrađeni su potporni zidovi u ulicama Safeta Isovića 85,  Vitkovac čikma br. 22 i Bužimskoj ulici br. 15, gdje su prethodno uklonjeni stari ispucali zidovi koji su bili nageti na saobraćajnicu i tako ugrožavali sigurnost stanovnika.

U narednom periodu radit će se sanacija dijela ulice Safeta Ahmetspahića od br. 35 do br. 57, u Briješću, kao i sanacija dijela ulice Radenka Abazovića od br. 11 do br. 20, u Buča Potoku..

Novi asfalt dobit će i stanovnici ulice Potur Šahidijina kod broja 124A, u MZ “Alipašin Most 1”, kao i stanovnici ulice Otona Župančića od br 18 do br. 20, u MZ “Dolac”, te mještani ulice Porodice Šehić od br. 18 do br. 20, u MZ “Zabrđe”.

Također, bit će asfaltirano oko 300 metara ulice Vladimira Preloga, spoj sa ulicom Derviš Sude Vražalice, u MZ “Dolac”, kao i dio ulice Esada Midžića od br 48 do br 50, u MZ ”Alipašin Most 2”.

U MZ “Naselje Heroja Sokolja” novi asfalt će dobiti stanovnici ulice Numan paše Ćuprilića od br. 137 do 143, ulice Humačka ploča od br, 20 do br. 28, kao i Humačka ploča od br. 23 do 27.

PRESS OPĆINE

 

 


www.novigradsarajevo.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima