Kremast, sočan i lagan za pripremu, bez pečenja. Kada vas iznenade gosti, napravite ovu ukusnu i jednostavnu poslasticu.
Sastojci:
400 ml kisele pavlake 20%mm
4-5 kašika šećera
1 vanilin šećer
250 g šlag pjene
350 ml gazirane vode
70-100 g čokolade po izboru
250-315 g piškota
250 ml soka
200-250 g voća (po izboru)
300 g banana (1 velika ili 2 manje banane)
1 kašika plazme za posipanje
Priprema:
U jednoj posudi pomiješajte pavlaku, šećer i vanilin šećer. Šlag umutite sa kiselom vodom. Podijelite na tri jednaka dijela, pa odvojite 1/3 šlaga. Čokoladu sitno isjeckajte i pomiješajte sa 2/3 šlaga. Piškote umočite u sok i slažite u kalup. Premažite piškote sa polovinom smjese sa kiselom pavlakom. Na to poslažite voće (maline i kupine) ili po želji. Pola smjese šlaga sa čokoladom rasporedite preko voća. Dodajte još sloj piškota umočenih u sok. Zatim premažite piškote sa preostalom smjesom sa kiselom pavlakom, pa stavite preko banana narezane na kolutove. Premažite sa preostalom smjesom šlaga sa čokoladom. Na vrh stavite preostali šlag odvojen na početku (1/3 čistog šlaga). Ukrasite po želji (mlevenom plazmom, orasima, lješnicima…), prenosi Krstarica sa stranice Stvar Ukusa.
BONUS VIDEO
Članak RECEPT DANA Iskoristite sezonsko voće za kolač, spreman za tili čas preuzet sa stranice Aloonline.ba.
Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )