Sastojci za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
3-4 kašike brašna
1-2 kašike kakaa
3 kašike vode
1 prašak za pecivo
Preliv za koru:
50-150 ml soka od pomorandže
Fil:
500ml mlijeka
6 kašike brašna ili 2 kašike gustina
6 kašike šećera
150gr čokolade za kuvanje
250gr maslaca ili margarina
4-5 banane
Dekoracija: 250 ml slatkom pavlake.
Priprema:
Umutiti jaja i šećer pa dodati vodu, a zatim i brašno, kakao, prašak za pecivo. Umućenu smjesu pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa. Vreo kolač prelijte sa sokom od pomorandže.
Zatim napravite fil od mlijeka kojem ćete dodati gustin, šećer i čokoladu za kuvanje, a potom i maslac i banane.
Dekorišite kolač sa slatkom pavlakom.
BONUS VIDEO
Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )