back to top

RECEPT ZA HIT U SVIJETU: Pohovani hljeb bez jaja sa posebnim začinom – omiljeni doručak mnogih

Popularna blogerica Yumna podijelila je recept koji je brzo postao hit na internetu. Ovaj jednostavni recept je jedan od najpopularnijih TikTok trendova kada je hrana u pitanju, a milioni ljudi su sa znatiželjom pogledali kako napraviti klasične prženice bez jaja.

Recept je vrlo jednostavan: rastopite malo maslaca u tiganju na srednjoj vatri, dodajte dvije kriške hljeba i prelijte ih mlijekom. Posipajte malo cimeta i pecite hljeb dok ne porumeni sa obje strane i dok mlijeko ne ispari.

Konačni rezultat izgleda kao obično pohovani hljeb, ali bez puno muke i prljavog posuđa.

Kako se može vidjeti u videu, uz malo strpljenja, pohovani hljeb će s vremenom postati lijepo hrskav.

Poput klasičnih prženica sa jajima, ove prženice možete praviti slane ili slatke (bez dodavanja cimeta) i jesti ih sa sirom, pavlakom, šunkom ili medom, džemom ili voćem, prenosi Krstarica.
BONUS VIDEO:

Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima