Recept za najukusniju slanu tortu od pohovanih paprika

Sastojci:

200 ml mlijeka
Kilogram pečene paprike
2 jajeta
350 grama šunke
200 grama trapista
1 velika pavlaka
brašno i prezle za pohovanje

Priprema:

Prvo pečene paprike oljuštite i ocijedite, pa ih presjecite po sredini.
Zatim, isječenu papriku ispohujte u smjesi ovim redom: umolite je u brašno, jaja, prezle.
Pohujte u tiganju dok ne porumeni, zatim je izvadite na ubrus da upije višak ulja.
Dok se paprika hladi, umutite dobro pavlaku.
U posudu veličine 35×45 cm i ređajte pohovanu papriku, pravivši donju koru od njih.
Papriku premažite pavlakom, pa tanko sječenu šunku poredajte preko.
Redajte dok ne utrošite materijal, s tim da poslednji sloj bude paprika koju ćete premazati pavlakom.
Izrendajte trapist na tortu i ostavite je da se stegne par sati u frižideru.
BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima