back to top

Rekonstrukcija tvrđave Bistrik, koloristička obnova fasada, neke su od zajedničkih investicija Općine Stari Grad i Grada Sarajeva – 033.ba

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas su potpisali osam sporazuma koji obuhvataju važne projekte i aktivnosti za razvoj Starog Grada, a uručili su i građevinske dozvole za rekonstrukciju vrtića ‘Agan Bostandžić’ na Širokači.

Čengić i Karić potpisali su: Sporazum o sufinansiranju i restauraciji kolorističke obnove fasada na području općine Stari Grad Sarajevo, sanaciji dječijeg igrališta u sklopu Mjesne zajednice Medrese, rekonstrukciji vrtića ‘Agan Bostandžić’.

Također je potpisani su sporazumi o rekonstrukciji tvrđave Bistrik na Trebeviću, izgradnji ZIPLINE-a na području općine Stari Grad Sarajevo, te sananciji Kasarne “Mustafa Hajrulahović Talijan”.

Načelnik Čengić i gradonačelnica Karić potpisali su i  Sporazum o realizaciji projekta izgradnje VIEWPOINT-a na području općine Stari Grad Sarajevo, kao i Sporazum o realizaciji aktivnosti utvrđenih Zakonom o komunalnim taksama Kantona Sarajevo. Stari Grad Sarajevo će biti prva općina koja poštuje kantonalne zakone i uplaćuje dio prihoda Gradu Sarajevu. Ostale općine unutar Grada Sarajeva su pozvane da se pridruže potpisivanju tog sporazuma, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

www.tvsa.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima