back to top

Rukometaši BiH počinju pripreme za dvomeč protiv Češke – 033.ba

Najbolji rukometaši Bosne i Hercegovine danas započinju pripreme za dva prijateljska meča protiv selekcije Češke u okviru EHF sedmice. 

Reprezentativci BiH okupili su se na Ilidži gdje će se za naredne mečeve pripremati pod rukovodstvom selektora Irfana Smajlagića. Kako je danas na konferenciji za medije kazao pomoćni trener selekcije BiH Damir Doborac, u rerpezentaciji vlada odlična atmosfera i svi su igrači spremni da se što bolje pripreme za Češku, a potom i nastup na Evropskom prvenstvu.

– Osjeti se mnogo bolja atmosfera u ekipi u odnosu na prvo okupljanje, nakon kojeg smo zasluženo dobili kritike. Grupa na Evropskom prvenstvu je teška, ali vjerujem da protiv svih protivnika možemo igrati. Morat ćemo dati sve od sebe i nastaviti s načinom igre koji nameće selektor Smajlagić. Kod njega nema prijateljskih mečeva, tako da će igrači dvomeč sa Česima morati shvatiti veoma ozbiljno – kazao je Doborac. 

Dodao je da je selektor Smajlagić uvidio da u domaćoj ligi također ima dosta kvalitetnih igrača koji bi u budućnosti sigurno mogli dobiti pozive u reprezentaciju BiH. 

Pivot reprezentacije BiH Senjamin Burić naglašava da je ovo okupljanje važno da bi se ekipa što bolje pripremila za Euro, te da su svi igrači jedva čekali početak priprema. Vjeruje da bi plasman u drugi krug Evropskog prvenstva bio veliki uspjeh za selekciju BiH.

– Ako pogledamo naše nastupe na posljednja dva prvenstva, jedna pobjeda bi značila uspjeh. Moram biti realan i kazati da bi pobjede protiv Švedske i Nizozemske, koja je strašno napredovala u zadnjih nekoliko godina, bile veliko iznenađenje. Ipak, ako odigramo na pravi način možemo upisati pobjede, kao i protiv Gruzije s kojom sigurno možemo igrati. Mnogo toga će ovisiti od nas samih i o stanju ekipe koja će otputovati na EP – objasnio je rukometaš. 

Reprezentacija BiH će igrati mečeve protiv Češke 4. i 5. novembra. Evropsko prvenstvo na rasporedu je od 10. do 28. januara 2024. godine u Njemačkoj, gdje će BiH igrati u okviru grupe E ekipama Švedske, Nizozemske i Gruzije.

www.tvsa.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima