back to top

SAMO TRI PUTA IŠAO U STRELJANU, A UBIO DESETORO! Kako Kecmanovići brane svog sina

Isred Višeg suda u Beogradu održava se parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloljetnog dječaka koji je 3. maja prošle godine izvršio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović.

Na pripremnom ročištu parnice danas su riječ imali pomoćnik tužilje koji je iznio nekoliko dokaznih prijedloga. Dostavljamo sudu pisanu dokumentaciju koja se nalazi u tužbi, zahtijevamo da se sasluša tužila Tatjana Stevanović, kao i tuženi 1 i 2 – roditelji maloljetnog ubice Vladimir i Miljana Kecmanović. Da se uradi uvid u vještačenje neuropsihijatrijskog stepena povreda tužilje s obzirom na okolnosti stepena i intenziteta pretrpljenog straha tokom zločina i nakon toga.

Punomoćnik tuženih Marina Ivelja također je iznijela niz prijedloga sudu vezano za ovaj parnični postupak, uključujući svjedočenje tadašnje direktorice škole i ostalog osoblja, kao i podatke o ranijim upozorenjima i propustima škole. Ivelja je istakla da se mora uzeti u obzir i rješenje o vještačenju maloljetnika vezano za sposobnost rasuđivanja u momentu zločina.

Sudija u parničnom postupku naknadno će odlučiti o prijedlozima punomoćnika. Glavna rasprava je zakazana za 4. oktobar, a očekuje se svjedočenje tužilje Tatjane Stevanović i drugih svjedoka.

Objava “SAMO” 3 PUTA IŠAO U STRELJANU, A UBIO DESETORO! Ovako tuženi Kecmanovići brane SINA pojavila se prvi puta na PressMedia.

Izvor: ( pressmediabih.com / 033.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima