back to top

Samsung počinje 30.07.2024. naplaćivati 16$ godišnje za neke AI značajke

Već se šuškalo o ovome, no sada je stigla službena potvrda. Korisnici Samsung Galaxy S24 uskoro bi mogli biti suočeni s optužbama vezanim uz određene AI funkcije, budući da izvješća pokazuju da su ovlaštene prodavaonice iskustava od Samsunga u Kini primile obavijesti o istome.

Samsung predstavio Galaxy A55 i Galaxy A35 telefone – OLED zasloni i Exynos čipovi u fokusu

U tim obavijestima naglašava se da će se AI značajke, u suradnji s WPS-om, početi naplaćivati nakon 30. srpnja 2024. Korisnici koji nabave Galaxy S24 prije tog datuma i prijave se na WPS imat će priliku besplatno koristiti 180 WPS AI prava, koja će biti valjana sedam dana. No, nakon što prođe 30. srpnja, korisnici će morati platiti pretplatu kako bi nastavili koristiti te AI funkcije.

Cijene pretplate varirat će od 118 juana (~16 USD) godišnje do 15 juana (~2 USD) mjesečno za kontinuiranu mjesečnu pretplatu. Ova suradnja između Samsunga i WPS-a za AI funkcije uvodi novi model naplate, označavajući promjenu u monetizaciji ovih značajki.

Samsung Galaxy S10 i Note 10 na kraju svojeg postojanja

Značajno je napomenuti da druga partnerstva s Meituom i Baiduom nisu primila slične obavijesti o naplati, sugerirajući selektivan pristup implementaciji naknada.


2 31

Nadalje, neke AI funkcije koje nisu vezane uz aplikacije trećih strana ostaju nepromijenjene ovim promjenama, što pokazuje nijansirani pristup naplati AI usluga za korisnike. No, ni Samsung ni WPS nisu otkrili detalje o pravilima naplate kada su ih pitali o ovim obavijestima.


samsung počinje 30.07.2024. naplaćivati 16$ godišnje za neke ai značajke

Samsung – put od prvih nosivih uređaja do Galaxy Ring gadgeta

Galaxy AI značajke Samsung Galaxy S24 serije, dizajnirane za poboljšanje korisničkog iskustva, uključuju AI-vođeni unos, prevođenje, snimanje, bilježenje i funkcije kamere.


3 22

Većinu tih AI funkcija u Kini pružaju domaći proizvođači poput Baidua, pridonoseći iskustvu prilagođenom tržištu. Na primjer, Baiduov domaći Wenxin veliki jezični model omogućuje napredne funkcije poziva i prijevoda, inteligentno sažimanje i inovativne mogućnosti pretraživanja kroz interakcije temeljene na gestama.

Samsung Galaxy Z Flip6 / Fold 6 i pogled na baterije

Nadalje, Samsung je unaprijedio Note Assist za Samsung Notes, povećavajući produktivnost i praktičnost za korisnike. Ova značajka omogućuje prijevod sadržaja, pročišćavanje, sažimanje i inteligentno slaganje teksta.


naslovnaa

Također, transkripcija govora u tekst u stvarnom vremenu, višejezično prevođenje i mogućnosti razlikovanja govornika integrirane su u AI na strani uređaja, olakšavajući učinkovitu komunikaciju i organizaciju.

Samsung Galaxy S25 dolazi s isključivo Exynos 2500 čipom

Osnovne Galaxy AI značajke, poput Live Translate, još nisu prešle na model pretplate za AI usluge. Ostaje vidjeti hoće li Samsung odlučiti naplatiti Galaxy AI značajke na strani poslužitelja u budućnosti.


b roll image s24 series 1 hi 1

Sve ove promjene označavaju novu fazu u evoluciji AI tehnologije i njenom komercijalizacijom, što će imati značajan utjecaj na način na koji korisnici interagiraju s svojim pametnim uređajima u budućnosti.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima