back to top

Siri postaje pametnija 10.06. na WWDC konferenciji

Tehnološki bogovi konačno se smiješe Siri, ako je vjerovati izvještaju objavljenom danas u New York Timesu (putem 9to5Mac). Zna se kako Siri “pati” od nekih davnih bolesti koje još nisu izlječene.

iPhone 16 Pro s 20% svjetlijeg zaslona

I nadali se da će Appleove inicijative umjetne inteligencije omogućiti virtualnoj digitalnoj asistentici da odgovori na više upita jednim izravnim odgovorom, umjesto da nam pruži tri isječka s različitih web stranica, prisiljavajući nas da tražimo što bi mogao biti točan odgovor među njima.

– Advertisement –

Ništa nije frustrirajuće kao postaviti Siri pitanje o iPhoneu samo da bi čuli kako stara dama izgovara tih šest obeshrabrujućih riječi: “Ovo sam pronašla na webu.” Još je frustrirajuće kada Siri pruži tri web stranice za pregled, a Google Assistant odmah i jasno pruži odgovor, bez potrebe da čitate tri isječka s tri različite web stranice.

Apple M4 čip i benchmark rezultati

Na primjer, pitao sam Siri da mi kaže rezoluciju ekrana korištenog na originalnom iPhoneu. Siri očito ne mari za svoje porijeklo jer je pružila tri kratka isječka s tri web stranice kako bih mogao pretraživati i naći odgovor.

tekst4naslovna 1tekst4naslovna 1

Pitajte Google Assistant isto pitanje i odgovor će biti: “Ekran iPhonea je LCD ekran rezolucije 320 x 480 na 163 ppi koji mjeri otprilike 3,5 inča dijagonalno, puno veći od većine drugih telefona u to vrijeme, i iPhone je bio prvi mobilni telefon s tehnologijom višestrukog dodira.” To je savršen odgovor.

Apple iPad Air i Pro za 2024. godinu

Vidi još i…


naslovna1 2

Izvještaj u New York Timesu navodi da će obnovljena Siri biti predstavljena 10. lipnja tijekom ključne prezentacije na WWDC-u. Tada će Apple najaviti da će Siri koristiti generativnu umjetnu inteligenciju, omogućujući digitalnoj asistentici ne samo da bude razgovorljivija, već i da bolje razumije različite zahtjeve.

tekst4sl1tekst4sl1

Jedan dio izvještaja koji nas zabrinjava kaže da se Apple nada koristiti dodatke umjetne inteligencije kako bi poboljšao Siriinu sposobnost postavljanja tajmera, stvaranja podsjetnika i sličnih zadataka. Iskreno, ne vjerujemo da Siri treba ikakvu pomoć u obavljanju tih stvari.

Apple najavio WWDC 2024. za 10.-14.06.2024.

Izvještaj napominje da je Apple odlučio provesti “transplantaciju mozga” Siri početkom prošle godine nakon što su izvršni direktori Craig Federighi i John Giannandrea eksperimentirali s ChatGPT-om. Nakon isprobavanja chatbota, Appleovi izvršni direktori su odlučili da Siri treba temeljitu prepravku.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima