Sastojci:
5 jaja
1/3 čaše mlijeka
so
biber
1 prut praziluka ili malo crnog luka
200 g sjeckane slanine ili drugog mesa po želji
100-150 g fete ili domaćeg sira
Priprema:
U jednoj činiji umutite jaja kao za omlet, dodajući malo mlijeka i začina.
Isjeckajte luk na kockice ili kolutove, isto tako sir i slaninu.
Uključite rernu da se grije na 180 stepeni.
Za to vrijeme, tankim slojem ulja premažite kalupe za mafine. Ovaj korak nemojte preskakati, jer je čišćenje zalijepljenih mafina pravi haos.
U kalupe izmešano stavite sir, izabrano povrće i slaninicu.
Preko kašikom dodajte jaja, jednako u svakom kalupu i slobodno možete malo promiješati sastojke sa dna, kako bi vaši mafin imali bogatiji ukus.
Pecite mafine u zagrijanoj rerni 15-ak minuta.
BONUS VIDEO:
SLANI MAFINI SA JAJIMA I SLANINOM Doručak koji ima sve što volite Aloonline.ba.