back to top

Standard Trust markica i garancija sigurnog online trgovanja – Poslovne novine

Online trgovina sve više uzima maha u Bosni i Hercegovini, a najveći procvat ovakvog načina trgovanja doživjela je tokom pandemije virusa Covid-19, kada su građani bili spriječeni posjećivati fizičke prodavnice. Online kupovina donosi brojne pogodnosti, od uštede vremena i jednostavnije kupovine do dostave na kućnu adresu. Možete kupiti sve od kućnih potrepština, hrane i pića do bijele tehnike, aparata i automobila.

Međutim, pored svih prednosti, uvijek postoji i strah od različitih vrsta zloupotreba koje često svjedočimo. Zloupotrebe mogu biti finansijske prirode ili se odnose na isporuku proizvoda koje niste naručili, a ne odgovaraju opisu i kvaliteti dati pri oglašavanju proizvoda.

U cilju sigurne online trgovine i izgradnje povjerenja između registrovanih prodavaca i kupaca, Asocijacija za internet trgovinu „eComm“ u Bosni i Hercegovini implementirala je projekt Trust eComm markice kao standard i garanciju sigurnosti. Web prodavnice sa ovom oznakom su sigurne za kupovinu u smislu transakcija novca, pravovremene dostave, kvaliteta proizvoda i vraćanja sredstava ili zamjene proizvoda u slučaju problema.

Registrirane web shopove koji imaju Trust eComm markicu mogu posjedovati isključivo oni koji ispune određene uslove. Važno je educirati kupce o tome kako prepoznati pouzdane online prodavce i na što obratiti pažnju prilikom online kupovine radi osiguranja sigurnog iskustva za sve korisnike. Asocijacija za internet trgovinu „eComm“ je izabrana u radnu grupu za uspostavljanje standarda i izradu Zakona o e-trgovini u Bosni i Hercegovini.

Trust eComm markica se dodjeljuje nakon provjere registriranih ponuđača i kompanija, uzimajući u obzir kriterije, recenzije i iskustva kupaca. Ova markica je garancija sigurnosti tokom online kupovine.

Više informacija o Trust eComm markici i sigurnoj online kupovini možete pronaći na web stranici Asocijacije za internet trgovinu „eComm“ u Bosni i Hercegovini, kao i na zvaničnim Facebook i Instagram stranicama.

Izvor: ( poslovnenovine.ba / 033.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima