back to top

Stranka za BiH: Centar Kantona Sarajevo kroz fotografije zatvorenih objekata

Te “davne” 2018. godine, decembra mjeseca, predstavnik Naše stranke bi imenovan za premijera Vlade Kantona Sarajevo.

Od tada pa do danas, sa jednim manjim prekidom, Naša stranka zauzima mjesto premijera Vlade KS, a grupacija “Trojke” od te 2018. godine čini većinu u vladama KS, podsjetili su u srfijedu, 3. aprila, u saopćenju iz Kantonalnog vijeća SBiH Sarajevo, na čijem je čelu Almir Bečarević.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Obećavali su napredak Grada, prosperitet Kantona kakav nije viđen, čist zrak, desetke kranova, Bjelašnicu kao svjetski skijaški centar, komunalne usluge, da bi ih se i Brisel postidio i šta sve ne… Uglavnom, kako bi to aktualni premijer (Nihad Uk) rekao, metropolu pravimo po uzoru na svjetski priznate metropole.

Kako bi približili svim našim sugrađanima i sugrađankama kakvu smo metropolu dobili, napravili smo fotografije (mada sliče na smrtovnice) poslovnih objekata i prostora od Zlatarske ulice do SCC centra, uključivo i dio centra Skenderija. Svi ovi objekti su radili te “davne” 2018. godine, a danas su van upotrebe. Fotografije praznih i napuštenih objekata su rezultat akcije “Sarajevo Metropola”, koju “uspješno” provode premijeri KS iz Naše stranke, uz pomoć partnera iz “Trojke”.

Osvojili smo 23. mjesto kao najzagađeniji grad u svijetu, prvi smo u Evropi po zagađenosti zraka, niti jedan svjetski poznati fashion brend nije otvorio svoja vrata u KS, niti jedan lanac svjetski priznatih hotela nije otvorio svoja vrata u KS, na Bjelašnici se uspjelo omogućiti u zimskoj sezoni 20 dana skijanja, redukcije vode kao da je ratno stanje, sigurnosna situacija kao na Divljem zapadu itd.

Foto: Stranka za BiH: Galerija fotografija i Kanton Sarajevo

Galerija fotografija najbolji pokazatelj u šta se pretvara Kanton Sarajevo.

I da, da ne budemo nekorektni, dobili smo nove tramvaje kako bi se njima vozio sve veći broj naših starijih sugrađana (Kanton ima najveći demografski rast u dobi 60+). Mladi idu u Evropu da koriste metro što je, izgleda, tehnološko čudo, jer mi smo svoje tehnološko čudo dobili još prije više od 100 godina.

Na kraju, nadamo se da ćete vjerovati fotografijama i svojim očima, a ne priči predstavnika Vlade od te “davne” 2018. godine. Konkretno, 50 zatvorenih objekata samo u strogom centru grada… Sretan nam 6. april, građani Sarajeva“, naveli su iz SBiH Sarajevo.

radiosarajevo.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima