back to top

Street Food Market: Najbolja zabava na Vilsu završena bez ijednog incidenta

Završeno je treće izdanje Street Food Marketa na Vilsonovom šetalištu. Najveća zabava na najpoznatijoj šetnici na području općine Novo Sarajevo obilovala je odličnim ritmovima i ukusnom hranom. 

Tokom 11 dana i noći, kroz prostor Marketa prošlo je na hiljade ljudi koji su uživali u raznovrsnim kulinarskim specijalitetima, u koncertima brojnih muzičkih bendova, ali i raznolikom programu za one najmlađe. 

Street Food Market počeo je 8. februara paljenjem olimpijskog plamena koji nas je podsjetio na 40-tu godišnjicu održavanja Olimpijskih igara u Sarajevu, a tokom noći uživali smo u hitovima rok zvijezde prepoznatljivog glasa, Željka Bebeka. 

Druga noć festivala bila je posvećena jednom od najvećih muzičkih zvijezda – Zdravku Čoliću! Njegove najveće hitove svirao je bend Prava stvar – Tribute Zdravko Čolić. 

Na programu za najmlađe prikazana je predstava Miki i Mini Maus, a nešto novo djeca su mogla naučiti i na Tinker Lab radionici. Profesor Vedran Zubić i Maida Šehmehmedović svojim predavanjem i umjetničkim stvaralaštvom dali su poseban pečat. U večernjim satima, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra stvorila je pravu magiju.

Na dan zaljubljenih nastupao je bh. kantautor Al Dino. Iako ne nastupa često, Al Dino je svojim bezvremenskim baladama odlučio počastiti fanove i zaljubljene parove na Valentinovo. 

Gastro radionica pod vodstvom chefa Filipa Lučića donijela je nevjerojatno ukusno iskustvo, a Aiša Kočo oduševila je posjetitelje kreativnošću i jedinstvenošću. Navečer je održan nezaboravan koncert jedne od najpopularnijih pop pjevačica u regiji Goce Tržan, koja i dalje osvaja publiku nevjerojatnim vokalom i vjernošću prema prepoznatljivom pop zvuku. Sjajna energija i besprijekoran scenski nastup nisu razočarali. Publika je bila rasplesana, a svi su uživali u zajedničkom horskom pjevanju.

Igor Vukojević održao je fantastičan koncert i svojim hitovima sarajevsku publiku vratio nekoliko decenija unazad.

Tokom jedanaest dana policija nije zabilježila nijedan incident, a vatrogasci i Hitna pomoć nisu imali intervencija.  

Općina Novo Sarajevo postala je prepoznatljivo mjesto i turistički privlačna destinacija tokom cijele godine zahvaljujući ovakvim i sličnim manifestacijama na Vilsonovom šetalištu, koje s pravom nosi naziv „otvoreni kulturni centar“. I ovogodišnji zimski Street Food Market realizirao se uz podršku Općine Novo Sarajevo, Grada Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

www.tvsa.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima