back to top

SVE SAMO NE MALA CIFRA: Ovoliko novca čelnici Granda uzimaju pjevačima

Nekadašnji vlasnik i direktor „Grand“ produkcije Saša Popović po prvi put govorio je o nekim detaljima ugovora sa „Zvezdama Granda“.

Iako su ga pojedini optuživali da produkcija uzima veliki novac, te da pjevači „robuju“ devetogodišnjim ugovorima sa „Grandom“, Popović je otkrio svoju stranu priče.

-Toliko ima te djece i svako daje neke izjave, mene to toliko ne pogađa. Kada dođu pred finale, njih dvadesetak potpisuje ugovor od devet godina. Svake godine kažem finalistima da je ugovor aktivan samo ako možemo da napravimo nešto od njih. Znači potpisali su ugovor i do tada su radili za nekih sto, sto pedeset eura po nekim klubovima, diskotekama. Onda dolaze u takmičenje i kreće novo poglavlje – započeo je Popović svoju priču i nastavio:

-Znači kažem im, dobit ćete pjesme, reklame, ako uspijemo da vas podignemo na hiljadu, dvije hiljade eura to je super i to vrijedi, a ako vidimo da za godinu dana i dalje rade za 150 eura taj ugovor ne vrijedi ništa. Kažemo im da idu pjevaju i rade kao što su i do sada, ali imaju ugovor na devet godina sa nama i uvijek mogu da dođu kod nas kada nešto snime, jer smo mi njihova kuća, pa možda se desi nešto za tri, četiri godine – rekao je Popović.

SVE SAMO NE MALA CIFRA: Ovoliko novca čelnici Granda uzimaju pjevačima

On se prisjetio i početaka jednog od pobjednika Mirze Selimovića.

-Sjećam se Mirze Selimovića koji je bio pobjednik. On je dobio jednu, dvije pjesme, ali ništa se značajno nije desilo. Došao je i rekao: „Direktore, šta da radim ja i dalje pjevam za 400, 500 eura“. Ja sam mu rekao: „Ti sam sebi radi tezge. Ako mi budemo imali neki nastup za tebe, mi ćemo ti to zakazati. I bez obzira što imaš ugovor sve su pare tvoje“. Mirza je kasnije napravio veliki uspjeh i sada ima odličnu cijenu – rekao je Popović i otkrio kolika je zarada „Granda“, a kolika pjevača od nastupa.

-Samo da kažem da u ugovoru stoji 70 posto njima, 30 posto „Grandu“, ali to je za one pjevače kojima stvarno možemo da podignemo cijenu i mogu da pjevaju za ozbiljne pare – rekao je Saša.

SVE SAMO NE MALA CIFRA: Ovoliko novca čelnici Granda uzimaju pjevačima Express.

express.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima