Svečani koncert „Sazvučja“ u Vijećnici povodom Dana državnosti BiH – 033.ba

Svečani koncert „Sazvučja“ povodom Dana državnosti jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo, biće održan 24. 11. u sarajevskoj Vijećnici, saopćeno je iz gradske uprave Sarajeva.

Ovaj koncert ima poseban značaj jer okuplja Bošnjačku zajednicu kulture „Preporod“, Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ i Jevrejsko kulturno-prosvjetno i humanitarno društvo „La Benevolencija“, kao temeljne organizacije kulture naroda BiH, s tradicijom dužom od 120 godina.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je 2020. godine donijelo Odluku kojom su spomenute organizacije proglašene organizacijama kulture od posebnog značaja za Grad Sarajevo, a Skupština KS je istu Odluku o proglašenju organizacija kulture od posebnog značaja za Kanton Sarajevo donijela 2023. godine.

Svečani koncert koji će izvesti orkestar Camerata Academica pod dirigentskom palicom Tijane Vignjević će se održati 24.11.2023. godine u sarajevskoj Vijećnici s početkom u 20 sati!

www.tvsa.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima