Sastojci:
500 g svinjskog mljevenog mesa
2 jajeta
1 kašika brašna
1 glavica crnog luka
1/2 vezice mladog luka (2-3 luka)
2 kašike tucane ljute paprike
100 g kačkavalja
2 kašike svinjske masti
Priprema:
U činiju sa mesom dodati jaja, jednu ili jednu i po kašiku brašna, mladi i crni luk, narendani kačkavalj, ljutu papriku (ko ne voli, može i slatka aleva) i sve to rukama dobro izmiješati.
Zagrijati mast u tiganju. Uzeti jednu kašiku smjese za pljeskavicu, presovati i oblikovati rukama. Ruke obavezno namokriti kako se pljeskavica ne bi lijepila. Okrenuti ruku ka tiganju, i pustiti pljeskavicu da slobodno padne iz ruke kako bi zadržala oblik.
BONUS VIDEO:
Ovaj recept za pljeskavice sa mladim lukom i kačkavaljem će vas oduševiti!
Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )