back to top

U Rajlovcu otvoren prodajni centar Gradur Home&Garden, sve za vrt i kuću na jednom mjestu

U novogradskom naselju Rajlovac svečano je otvoren Gradur Home&Garden, nova poslovnica kompanije Gradur TGI i prodajni centar sa širokim asortimanom vrtnog i bau alata, te građevinskog materijala, koji se prostire na 2.500 kvadratnih metara prodajnog prostora.

Objekat su svečanim presijecanjem vrpce otvorili Ismail Duraković, projekt menadžer i Semir Hadžiahmetović, voditelj poslovnice, a svečanom otvaranju prisustvovali su poslovni partneri, predstavnici općinskih, vjerskih i drugih institucija.

Prije svečanog otvaranja prisutnima su se obratili Semir Hadžiahmetović, voditelj poslovnice i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, koji je pozdravio prisutne i predstavnicima Gradura poželio sretan i uspješan rad i poslovanje.

Načelnik Efendić je kazao da se na mjestu novootvorene poslovnice ranije nalazila poljooprema koja je imala više svojih centara širom Sarajeva, a jedan od najvećih je bio tu u Rajlovcu i građani su na neki način navikli da tu kupuju sve ono što im je potrebno za vrt i kuću.

“Ovdje je sada otvoren vrtni centar u kojem je zaposleno oko 30 mladih ljudi, objekat je specijalizovane namjene za sve one koji namjeravaju da rade nešto u svojim baštama, dvorištima, da proizvode hranu, sređuju i uređuju svoje domove. Dakle ovdje započinje posao za one koji imaju volju i želju da ovdje nešto kupe, kao što su alat i oprema za radove na uljepšavanju vrtova i proizvodnji hrane, ali i uređenju kućnog prostora. Za nas je značajno da se otvori svako radno mjesto, svaka nova firma i nadam se da će to biti jedan u nizu novih projekata koji se realiziraju u općini Novi Grad Sarajevo”, izjavio je načelnik Efendić.

Svi ljubitelji vrtlarenja, majstori, građevinari, ali i oni koji uživaju u “sitnim” poslovima uljepšavanja i preuređivanja svog doma i okućnice, dobili su novu lokaciju gdje mogu pronaći sve što im je potrebno za ove poslove na jednom mjestu.

U sklopu centra, koji je otvoren u četvrtak, 16. maja, Gradur nudi organizovan unutrašnji i vanjski prostor, gdje je svaki sektor jasno označen i dobro opremljen i gdje se kupci mogu jednostavno snaći.

Ismail Duraković kazao je da firma Gradur TGI postoji više od 20 godina i da je to firma koja se do sada bavila uglavnom građevinskim materijalom i svim onim što prati građevinski materijal.

„To je firma koja je u tih 20 godina rasla, napredovala i nakon 20 godina jednostavno se stvorila potrerba za širenjem. To je firma koja je sada zaposlila novih više od 30 ljudi  i namjeravmo zaposliti još 15-ak ljudi i ono što je zanimljivo je da se radi uglavnom o ljudima iz općine Novi Grad. Siguran sam da jedan ovakav Bau centar u općini Novi Grad nije postojao, tako da smatram da će donijeti i neku novu vrijednost i općini, a u konačanici i gradu Sarajevu.

U vrtnom odjelu može se pronaći sve od sjemenja i živog cvijeća, do potrebnih alata za kopanje i uređivanje vrta, vrtnih garniture, te sistema za uređenje travnika. Bau odjel nudi sve što je potrebno za majstorske poduhvate, uključujući električne i ručne alate, veliki izbor zaštitne opreme i dodataka te program s keramikom. Građevinski odjel obuhvata široku paletu materijala, od cementa i kreča, do izolacionih materijala, ljepila, folija, PVC programa te brojnih drugih potrepština.

Gradur je distributer poznatih proizvođača građevinskih materijala, a također su i zastupnici renomiranih tržišnih marki, koji garantuju kvalitet i pouzdanost. U njihovom asortimanu možete pronaći brendove kao što su Gorenje, Knauf, Baumit, Caparol, Nexe Grupa, Dewalt, Black&Decker, Sika, Fibran Nord, te mnogi drugi.

Na istom mjestu možete kupiti i pribor za ventiliranje i grijanje, opremu za kupatilo – od bojlera, vodokotlića i wc školjki pa do sitnih detalja i dekoracija za opremu vašeg prostora.

Pored proizvoda iz vrtnog, bau i građevinskog sektora, Gradur nudi i razne kućanske potrepštine i aparate, a sve možete pronaći po vrlo povoljnim cijenama. Tu je i odjel sa higijenom, auto program, kao i program sa dodacima i hranom za kućne ljubimce.

Centar Gradur Home&Garden nalazi se na adresi Rajlovačka cesta bb, gdje ih možete posjetiti i iskoristiti povoljne cijene te sve pogodnosti ovog novog objekta.

PRESS OPĆINE

 

 


www.novigradsarajevo.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima