back to top

USPJEŠAN VIKEND ZA ATLETSKI KLUB “VOGOŠĆA”

uspješan vikend za atletski klub “vogošća”

Proteklog vikenda u Rogatici je održano Pojedinačno prvenstvo BiH u atletici za dječake i djevojčice (2009/10. godište). U konkurenciji 350 takmičara iz 26 bh klubova nastupilo je i šest članova Atletskog kluba „Vogošća“ – 4 dječaka i 2 djevojčice. Ekipa je osvojila četiri medalje – jednu zlatnu i tri bronzane.

uspješan vikend za atletski klub “vogošća”Zlatni je bio Damian Slavuljica u disciplini koplje, dok je Nedžib Šehić bio bronzani u disciplinama 100 metara i 300 metara. Još jednu bronzanu medalju osvojila je muška štafeta 4 x 100 metara (u sastavu Nedžib Šehić, Almir Osmanović, Damian Slavuljica i Omer Mustafić). Na Državnom prvenstvu koje je održano u nedjelju nastupili su i Nejla Zukanović u disciplini skok u dalj, kao i Nadža Šehić u disciplini 300 metara. Uspješnu nedjelju i vikend upotpunili su najmlađi koji su nastupili u dječijim utrkama (460 metara), u okviru “Sarajevskog maratona”. Ukupno je nastupilo 9 članova Atletskog kluba „Vogošća“, a trojica takmičara završila je sa pobjedom. Nedim Sačić bio je najbrži u svojoj konkurenciji, kao i Adin Bešlija, a osim ove dvije zlatne medalje bronzano odličje osvojio je Mak Sačić.

uspješan vikend za atletski klub “vogošća”uspješan vikend za atletski klub “vogošća”

Također, u Atletskom centru „Koševo“ održano je prvo Pojedinačno prvenstvo KS u atletici za juniorke i juniore. Na takmičenju su nastupili članovi pet atletskih klubova. Atletski klub „Vogošća“ predstavljalo je troje takmičara koji su nastupili u pet disciplina, i u svih pet su se okitili medaljama. Eldar Halilović osvojio je zlatnu medalju u disciplini koplje (40,08) i bronzanu u disciplini skok u dalj (6,01). Bronzu je osvojila i Džejla Baždar u disciplini 800 metara (2:50:19) dok je Zerina Bešlija osvojila dvije srebrne medalje – u disciplinama kugla (11,47) i disk (31,14). Članove Atletskog kluba „Vogošća“ i u narednom periodu očekuju brojna takmičenja, a takmičarima i trenerima želimo mnogo sreće i uspjeha.

 

www.rtvvogosca.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima