Na stolu uvijek rado viđena – musaka, a ovo je naš prijedlog recepta mnogima omiljenog jela.
Sastojci:
400 g mljevenog mesa
4 krompira
2 glavice crnog luka
200 ml mlijeka
2 jajeta
po potrebi ulje
so
mljeveni biber
Priprema:
Isjeći crni luk na sitne kockice i izdinstati. Dodati mljeveno meso i dinstati da bude rastresito. Dodati so i biber po ukusu. Krompir oguliti i isjeći na tanke kolutove. Nauljiti šerpu i poredati krompir. Redati red mesa, red krompira. Početi i završiti s krompirom. Posoliti musaku, preliti sa malo ulja i dodati vode da ogrezne. Staviti šerpu na ringlu na umjerenu temperaturu, da tiho ključa. Kada krompir omekša i ispari dio vode doliti 200 ml mlijeka i staviti u rernu na 200 stepeni.
Kada se mlijeko ukuva i kada je jelo gotovo, umutiti u posebnu posudu dva jajeta s malo vode. Preliti musaku i vratiti u rernu na pet minuta da se zapeče.
BONUS VIDEO:
UVIJEK RADO VIĐENA, A JOŠ BRŽE POJEDENA Ovo je najbolji recept za musaku, prste da poližete Aloonline.ba.
Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )