Video-foto/ Nakon više od 27 sati normalizovano vodosnabdijevanje u Sarajevu

Iako su iz preduzeća Vodovod i kanalizacija objavili da je otklonjen kvar na izvorištu Bačevo u 1:30 i da se voda nakon toga počela puštati, voda je do većine građana stigla tek jutros oko 7 sati.

Vodosnabdijevanje je normalizovano nakon što je veći dio Sarajeva bio 27 sati bez vode.

Podsjetimo, mnogi građani su na društvenim mrežama iskazivali nezadovoljstvo odlukom komunalnog preduzeća da ovako velike radove vrši nedjeljom, ali po svemu sudeći nije bilo izbora obzira.

Iz ovog preduzeća kazali su da se zbog radova isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom što podrazumijeva da je u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima došlo do prekida vodosnabdijevanja.

No, kako su tada javljali mještani vode nije bilo širom Sarajeva, a ne samo na visokim kotama i na višim spratovima.

Naša ekipa posjetila je jučer Bačevo i uvjerila se da pedesetak radnika užurbano i vrijedno rade na popravci kvara.

@sarajevskaseharamedia Posjetili smo Bačevo gdje se izvode radovi zbog kojih veći dio Sarajeva danas cijeli dan neće imati vode #sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #vodovod #vik #kjkpvik #voda #ilidža #bacevo ♬ Breaking News Background Music (Basic A)(1001538) – LEOPARD

Kako kazao rukovodilac službe za održavanje vodovodne mreže i objekata ViK-a radilo se o kvaru, odnosno rupi promjera od 4-5 centimetara, ali da je prouzrokovala veliko isticanje vode.

Naselja u kojima je došlo do poremećaja i prekida u vodosnabdijevanju su: Mojmilo, Dobrinja, Saraj Polje, Alipašino polje, Čengić Vila, Otoka, Socijalno, Skenderija, Baščaršija, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Boljakov Potok, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, Trg Heroja, Švrakino selo, Aneks, Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Bistrik, Hrid i Alifakovac.

 


sarajevskasehara.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima