Video / Sarajevo još uvijek bez vode: Još nema naznaka kraju radova na Bačevu

I u ovim momentima radnici KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo u krugu izvorišta Bačevo vrše popravak kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800.

Tokom sanacije već identifikovnih mjesta isticanja uočena su uzdužna kapilarna napuknuća u donjem dijelu cjevovoda na površini veličine cca 1,5 m x 0,5 m. Nakon toga radnici su pristupili izradi čeličnog segmenta te montaži i zavarivanju.

Pozicija, vremenski uvjeti, kao i sigurnosne mjere koje je potrebno poduzimati tokom radova kako ne bi ugrozili sigurnost radnika, predstavljaju otežavajuće okolnosti koje su dovele do toga da radovi još traju.

– Ekipe KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo su od ranih jutarnjih sati na terenu gdje rade sve što je u njihovoj mogućnosti da se ovaj zahtjevan zahvat uspješno privede kraju.

Zbog ovih radova isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom što podrazumijeva da je u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima došlo do prekida vodosnabdijevanja – naveli su iz ViK-a.

Potpunu normalizaciju u vodosnabdijevanju očekuje se po završetku radova o čemu će obavijestiti korisnike. Za sve informacije možete se obratiti dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435.

– Molimo potrošače za razumijevanje i strpljenje – navode iz ViK-a.

avaz.ba

Objavi oglas za posao
TNT RADIO

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima