Potrebni sastojci:
– 60 grama kakao praha
– 180 grama brašna (može i pirovo)
– malo soli
– prašak za pecivo
– 40 grama šećera ili prstohvat stevije ( imajte na umu da je stevija mnogo slađa od šećera i da vam je potrebna znatno manja količina )
– 12 malih kašika kokosovog ili biljnog ulja
– 160 ml mlijeka po izboru ( pirinčano, kravlje, bademovo )
– pola kašike ekstrakta vanile, ili zamjenite polovinu količine šećera vanilin šećerom
Način pripreme:
Izmješajte suve sastojke, pa dodajte tečne, i sve dobro promiješajte.
Smjesu sipajte u manji kalup za torte i pecite 15 minuta u rerni na temperaturi od 170 stepeni.
Ukoliko želite da je dekorišete, stavite u šerpicu izlomljenu čokoladu za kuvanje, dodajte malo mlijeka i putera (ili ulja) i stavite na slabu vatru.
Kada se čokolada rastopi i sve sjedini, sipajte smjesu preko torte, i premažite je cijelu. Možete je ukrasiti i šlagom, orasima, ili bilo čime što u tom trenutku budete imali na kuhinjskim policama.
BONUS VIDEO: