back to top

Adnan Šteta obišao radove u Sarajevu: ‘Uskoro će vožnja biti sigurna i ugodna’

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je u utorak, 12. marta, gradilište u ulici Majdanska, gdje je u toku prva faza radova na obnovi saobraćajnice.

Projektom je predviđena obnova Majdanske ulice cijelom njenom dužinom, kao i obnova saobraćajnice u ulici Sulejmana ef. Musića, odnosno njenog desnog kraka koji se spaja s Majdanskom.

Bit će obnovljeno 650 metara Majdanske i 350 metara desnog kraka u ulici Sulejmana ef. Musića. Radovi na prvoj fazi se privode kraju.

Ukupna vrijednost projekta je 2,3 miliona KM, od čega Ministarstvo saobraćaja izdavaja oko 1,9 miliona KM.

Saobraćajnica je bila u veoma lošem stanju, ranijih godina su se na određenim dijelovima pokušavale popraviti stvari, ali završetkom ovog projekta dobit ćemo sigurnu i kvalitetnu saobraćajnicu, s tri sloja asfalta. Obnovom ove saobraćajnice velikom broju vozila koji dnevno prođu ovom ulicom, kao i trolejbusima koji ulaze kroz nju u depo, vožnja će biti sigurna i ugodna“, rekao je Šteta.

Osim saobraćajnice, s obje strane bit će obnovljeni trotoari, zamijenjena vertikalna signalizacija, te postavljena horizontalna signalizacija od plastične materije.

radiosarajevo.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima