back to top

Bezvremenska elegancija jordanske kraljice: Kako je nosila jednu od svojih najstarijih haljina 25 godina kasnije nakon recikliranja

Jordanska kraljica Rania odlučila je ponovno iskoristiti jednu od svojih najstarijih haljina kako bi obilježila srebrni jubilej sa suprugom, kraljem Abdullahom II.

Elegancija koja nije podložna vremenskim trendovima zračila je na novom zvaničnom portretu koji je objavio kraljevski dvor Hasemita.

Na slici podijeljenoj 9. juna u čast njihovog dolaska na jordanski tron 1999. godine, kraljica Rania bila je savršena slika ljepote i gracioznosti stojeci uz svog supruga.

Za tu posebnu priliku, nosila je jednostavnu crnu haljinu strukiranog kroja, s okruglim izrezom na ovratniku, uz dodatak bordo pojasa koji simbolizuje Red Al-Husseina bin Alija.

Pomenuta haljina koju je kraljica Rania nosila za srebrni jubilej identična je modelu koji je nosila na svom prvom zvaničnom portretu koji je objavljen 1999. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jordan’s Royal Family (@jordansroyalfamily)

Na tom portretu, Rania je imala 29 godina, a te je godine postala najmlađom kraljicom na svijetu.

– Kraljica se nije nimalo promijenila. Takva ljepota i gracioznost, primijetio je kraljevski fan na Instagram profilu @jordansroyalfamily.

Haljinu iz svojih dvadesetih godina, jordanska kraljica učinila je dodatno posebnom nošenjem iznimno rijetke tijare. U svojoj 25- godišnjoj vladavini nosila ju je samo tri puta.

Prekrivena hiljadama dijamanata, uključujući upečatljive kamenčiće i očaravajući dijamant u obliku kruške, tijara je također prošarana skrivenom arapskom kaligrafijom sa strane, koja glasi: ‘Rajwatum min Allah’ što u prijevodu znači ‘Molitva koju je Bog uslišio’.

The post Bezvremenska elegancija jordanske kraljice: Reciklirala jednu od svojih najstarijih haljina, evo kako je nosi 25 godina kasnije appeared first on Azra Magazin.


Izvor: ( azra.ba / 033.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima