Sastojci:
Za tijesto:
350 g brašna
3 kašike maslinovog ulja
1/2 kocke kvasca
1 kašika šećera
250 ml vode
Za nadjev:
200 g slanine
400 g šunke
350 g tvrdog sira
5-6 kiselih krastavčića
kečap
150 g šampinjona
origano
Recept za picu sa domaćim tijestom i slaninom:
U mlaku vodu dodajte izmrvljeni kvasac i šećer, pa dobro promiješajte. Ostavite 10 minuta da se aktivira, pa dodajte prosijano brašno i maslinovo ulje. Umijesite tijesto za picu. Pokrijte providnom folijom i ostavite 10-15 minuta da nadođe. Razvucite tijesto za picu debljine pola prsta, pa prebacite u nauljen pleh. Premažite tijesto za picu kečapom, pa preko pospite rendanu šunku, pa poredajte sjeckane pečurke i slaninu, kao i krastavčiće. Preko narendajte tvrdi sir i posolite, pa pospite origanom. Pecite picu u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
BONUS VIDEO: