back to top

Idealni za užinu ili doručak: Recept za slane vafl sa peršunom

Sastojci:

  • 470 g višenamjenskog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica sušenog peršuna
  • ½ kašičice sušenog ruzmarina
  • 360 g isjeckanog tvrdog sira
  • 470 g mlaćenice
  • 3 jajeta
  • 160 g pavlake
  • 120 ml ulja

Recept za slane vafle sa peršunom:

Za pravljenje slanih vafli sa peršunom, u velikoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, bijeli luk u prahu, peršun i ruzmarin. Dodajte izrendani tvrdi sir i dobro sjedinite sastojke. Ostavite sa strane.

U drugoj posudi pomiješajte žumanca, mlaćenicu, pavlaku i ulje dok se dobro ne sjedine. U smjesu sa brašnom dodajte mokre sastojke i miješajte dok se dobro ne sjedine. Posebno umutite bjelanca dok ne dobijete čvrst snijeg. Dodajte u smjesu za vafle.

Zagrijte aparat za vafle i namastite ga uljem. Dodajte preporučenu količinu smjese za vafle u aparat. Pecite dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Vafle možete držati u toploj rerni dok pečete ostale. Poslužite uz šolju jogurta i uživajte.

BONUS VIDEO:

Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima