Sastojci
250 gr lisnatog tijesta
150 gr slaninice
300 gr crnog luka
ulje
1 čaša kisele pavlake
200 ml neutralne pavlake
5 jaja
so, biber
začini po ukusu
Priprema
Na pobrašnjenoj površini razvucite lisnato tijesto i stavite ga u podmazanu okruglu tepsiju ili vatrostalnu posudu.
Ivice savijte ka unutra, ili isjeckajte, pa ispecite odvojeno i iskoristite kao grickalicu.
Na ulju prodinstajte crni luk isjeckan na rebarca i slaninicu isječenu na kockice. Sklonite sa vatre, dodajte umućena jaja, kiselu pavlaku, neutralnu pavlaku, so i biber i sve dobro sjedinite.
Izlijte smjesu na tijesto i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni oko 45 minuta.
Kada je pečeno, izvadite i ostavite oko 15 minuta da se ohladi, pa isjeckajte na parčiće željene veličine i poslužite.
BONUS VIDEO:
Članak OVO MORATE PROBATI Pita sa slaninicom i lukom prvi put se pojavio na Aloonline.ba.
Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )