back to top

Motaz Azaiza: Dolazim u Bosnu i Hercegovinu, kao predstavnik Gaze

Poznati palestinski novinar i fotograf Motaz Azaiza dolazi 10. jula u Sarajevo na manifestaciju Od Balkana do Gaze – kritičko ispitivanje genocida.

Manifestacija će se održati u Narodnom pozorištu 10. srpnja od 17 do 19 sati.

Ovu vijest objavio je i Motaz Azaiza na svom Instagram profilu.

“Ja ću predstavljati Gazu”, napisao je Motaz uz mjesto Bosne i Hercegovine.

motaz azaiza: dolazim u bosnu i hercegovinu, kao predstavnik gaze

Događaju će prisustvovati i gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić, katarski ministar Lolwah Al-Khater, predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar, glavni urednik Middle East Eyea David Hearst i aktivist Refik Hodžić, potvrđeno je za Radiosarajevo.

Podsjetimo, otkako je 7. listopada 2023. počelo uništavanje Gaze, hrabri palestinski novinar Motaz Azaiza svakodnevno na društvenim mrežama objavljuje što se događa u varšavskom getu našeg doba. Onda je u siječnju ove godine objavio da mora biti evakuiran…

“Napustio sam Gazu slomljena srca i uplakanih očiju. Nije bilo druge mogućnosti nakon 108 dana neprekidnog masakra nad nama.

Vrijeme je da se preselim negdje drugdje kako bih mogao više raditi i molim se da budem razlog za zaustavljanje ovog rata i pomoć u ponovnoj izgradnji Gaze. Stigao sam u Katar. Hvala vam”, napisao je tada Azaiza na mreži X (bivši Twitter).

Azaiza živi u Dohi, koja je sada njegovo prebivalište.

The post Motaz Azaiz: Dolazim u Bosnu i Hercegovinu, predstavljat ću Gazu appeared first on PressMedia.

Izvor: ( pressmediabih.com / 033.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima