NEODOLJIVI KRAMBL SA JABUKAMA Po originalnom engleskom receptu

Pravite ga od brašna, šećera, putera. Toliko je dobar, da odmah stavite duplu mjeru.

Potrebno je

115 g putera

115 g šećera (može i smeđi šećer)

175 g pšeničnog brašna

3 jabuke, oljuštene i isjeckane na kockice

1/2 kašičice cimeta

malo vode

Priprema

U šerpu stavite jabuke, cimet i vodu i kuvajte na srednjoj vatri oko 7 minuta. U činiji pomješajte buter, brašno i šećer i mješajte prstima dok ne dobijete strukturu pjeska. U redu je ako ostanu sitne gromuljice. U vatrostalnu posudu ili pekač sipajte skuvane jabuke i malo tečnosti u kojoj su se kuvale, a preko pospite krambl (smjesu od brašna, šećera i putera). Pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta dok vrh kolača ne postane zlatnobraon.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima