Nudimo ideju za ručak: Piletina i gljive zamotane u lisnato tijesto

Sastojci

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 500 g pilećih fileta
  • 400 g gljiva
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 1 luk
  • 1 češnjak
  • so, biber, vegeta, majčina dušica, vlasac
  • 50 g gaude

Priprema

Piletinu isjeckajte na veće komade, začinite solju, biberom, vegetom i crvenom paprikom. Na malo maslinovog ulja popržite sa svih strana.

Prodinstajte isto tako i gljive zajedno sa bijelim i crvenim lukom. Začinite po želji.

Razvaljajte dva lista tijesta, posložite jedan preko drugog u namaštenu tepsiju, odrežite višak koji prelazi preko ruba.

Filujte najprije sa polovinom gljiva, zatim posložite piletinu i na vrh ostatak gljiva.

Pomiješajte jaja i vrhnje i prelijte preko nadjeva.

Naribajte gaude.

Sve skupa zapečite na 180 stupeni 40 minuta.

BONUS VIDEO:

Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima