Sastojci
- 500 g lisnatog tijesta
- 500 g pilećih fileta
- 400 g gljiva
- 200 ml kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 1 luk
- 1 češnjak
- so, biber, vegeta, majčina dušica, vlasac
- 50 g gaude
Priprema
Piletinu isjeckajte na veće komade, začinite solju, biberom, vegetom i crvenom paprikom. Na malo maslinovog ulja popržite sa svih strana.
Prodinstajte isto tako i gljive zajedno sa bijelim i crvenim lukom. Začinite po želji.
Razvaljajte dva lista tijesta, posložite jedan preko drugog u namaštenu tepsiju, odrežite višak koji prelazi preko ruba.
Filujte najprije sa polovinom gljiva, zatim posložite piletinu i na vrh ostatak gljiva.
Pomiješajte jaja i vrhnje i prelijte preko nadjeva.
Naribajte gaude.
Sve skupa zapečite na 180 stupeni 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )