back to top

OBROK ZA PRAVE GURMANE Kvrguša – starinsko jelo sa piletinom

Potrebni sastojci:

400-500 gr. brasna

2 jaja

jedno pile

pavlaka

mlijeko po potrebi

so (i vegeta)

ulje

Pripremanje:

U brašno dodamo jaja, posolimo i mlakom vodom umutimo u jednoličnu, ne previše gustu, smjesu.

Smjesu izlijemo u dobro pomašćenu tepsiju, koju smo prethodno zagrijali u rerni. Po smjesi poslažemo posoljene komade pilećeg mesa. Piletinu možemo prethodno kratko da prepečemo sa obje strane, a nakon redanja u zagrijano tijesto, po želji može da se pospe vegetom

Kvrgušu pečemo 20-30 minuta.

Kada je pečena, zalijemo je pavlakom, po mogućnosti domaćom, u koju se po potrebi može dodati i malo mlijeka, i vratimo još kratko u rernu da se zapeče.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

OBROK ZA PRAVE GURMANE Kvrguša – starinsko jelo sa piletinom Aloonline.ba.

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima