OKO 100 SPASILACA I GRAĐANA TRAGA ZA DRUGIM NESTALIM MLADIĆEM KOD STOCA

oko 100 spasilaca i građana traga za drugim nestalim mladićem kod stoca

Federalna uprava civilne zaštite se, na zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, uključila u potragu za nestalim mladićima koji su automobilom sletjeli u rijeku Bregavu na lokalitetu Pitića brijeg na području Stoca.

Nakon što se stolačkoj policiji jučer obratila majka jednog od mladića za kojeg se pretpostavljalo da se nalazio u automobilu koji je sletio u rijeku Bregavu i prijavila da njen sin nije došao kući, te da je nedostupan na telefon kao i drugi mladić koji se nalazio s njim u automobilu, organizirana je potraga.

Ove sumnje potkrijepili su i tragovi automobila koji su uočeni jučer ujutru na lokaciji Pitića brijeg.

FUCZ, odmah je po zahtjevu, angažovala i uputila tim sa spasiocima, pripadnicima federalnih specijaliziranih jedinica za spašavanje na vodi i  pod vodom sa roniocima i potrebnom opremom na lokaciju na kojoj se odvijala potraga.

POTVRĐENO ZA HAYAT.BA: IZ BREGAVE IZVUČENO TIJELO JEDNOG OD DVOJICE MLADIĆA

Usljed padavina potragu je uveliko otežavala mutna i nabujala rijeka Bregava, a po dolasku tima FUCZ već je pao mrak te je i vidljivost uveliko bila smanjena pa je odlučeno da će se potraga nastaviti danas u ranim jutarnjim satima.

Potraga je nastavljena rano jutros a nakon što su obavljene sve pripremne radnje i kontrolni zaroni, uključena je i dizalica i potrebna oprema, te je, u skladu sa operativnim planom, tim FUCZ vodio operaciju izvlačenja automobila u koordinaciji sa ostalim službama uključenim u potragu.

U 10:35 sati iz rijeke Bregave je izvučen automobil u kome se nalazilo jedno tijelo za koje će se naknadnom istragom utvrditi identitet i da li pripada jednom od nestalih mladića.

U potragu su, osim pripadnika Federalnih specijaliziranih jedinica, uključeni i pripadnici policije, ronilačkih klubova Mostar i Explorer, ISS-a Mostar, GSS iz Čapljine, Čitluka i Ljubuškog, DVD Stolac i drugi.

Spasioci nastavljaju potragu za drugim nestalim mladićem, saopćeno je iz FUCZ-a.

The post OKO 100 SPASILACA I GRAĐANA TRAGA ZA DRUGIM NESTALIM MLADIĆEM KOD STOCA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

Objavi oglas za posao
TNT RADIO

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima