OMLET NAPRAVITE PO RECEPTU RUSKIH DOMAĆICA Peče se u rerni, a obavezno dodajte griz i kiselu vodu

Italijani, Austrijanci, Francuzi – svi oni tvrde da su baš njihovi preci osmisli omlet. Međutim, nijedna zemlja nema dokaz da ovo jelo nastalo kod njih, postoje samo legende koje se prenose s generacije na generaciju. Tako su, na primer, Austrijanci sigurni da je omlet svijetu otkrio car Franc Jozef u 19. vijeku. Кažu da se slučajno sa svojom kraljevskom pratnjom izgubio u šumi i prenoćio u kući lokalnog siromaha. U strahu od gosta, iz kante je izgrabio sve što je našao i brzo razmutio u posudi. Car je bio oduševljen jednostavnim jelom, koje je naredio da se ubuduće priprema na dvoru. Italijani tvrde da je omlet izmišljen još u starom Rimu, dok Grci tvrde da je nastao u antičkoj Grčkoj. A kako omlet potiče od francuske riječi, Francuzi ni ne ulaze u raspravu, jer su sigurni da recept za ovo jelo pripada njihovim precima.

U kojoj god zemlji da je nastao, omlet je ukusno jelo koje nije komplikovano za pripremu i koje je super prijedlog za doručak. Ipak, ako želite da napravite savršen omlet bitno je da znate neke „cake“. Ruske domaćice omlet peku u rerni, jer je jednostavnije i dodaju sastojke koje ga čine pahuljastim. Najlakši način za pripremu je da ulupate jaja, pa da im dodate kašiku do dvije griza koji ste potopili u mlijeko. Količina griza se razlikuje od količine jaja. Dobro sjedinite, pa u smjesu dodajte i malo kisele vode. Sipajte smesu u dublju vatrostalnu posudu i pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta. Ako želite da poboljšate ukus omleta, predlažemo vam da u smesu dodate proprženu slaninu ili neko povrće.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima