SASTOJCI:
- 300 g narendane mrkve
- 300 g svinjske masti
- 2 kesice vanilin šećera
- kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- kašičica mljevenog cimeta
- 550 g brašna
Za punjenje:
gušći pekmez po izboru
PRIPREMA:
Očišćenu mrkvu narendajte na krupnu stranu trenice. U istu činiju dodajte mast, vanilin šećer, cimet, prašak za pecivo i brašno. Umijesite tijesto i ostavite ga u frižider na sat vremena.
Zatim radnu površinu pospite brašnom i istresite tijesto pa ga oklagijom razvucite na debljinu od pola centimetra. Pomoću čaše vadite krugove. Na svaki stavite po kašičicu pekmeza pa ga preklopite da se formira školjka, a ivicu dodatno pritisnite viljuškom kako se tokom pečenja ne bi otvorio.
Školjke redajte na pleh obložen pekpapirom i svaku izbockajte viljuškom kako bi tokom pečenja vazduh izlazio i ne bi popucale. Pecite ih u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )