back to top

Osladite vikend: Mrkvaši školjke sa pekmezom

SASTOJCI:

  • 300 g narendane mrkve
  • 300 g svinjske masti
  • 2 kesice vanilin šećera
  • kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • kašičica mljevenog cimeta
  • 550 g brašna

Za punjenje:

gušći pekmez po izboru

PRIPREMA:

Očišćenu mrkvu narendajte na krupnu stranu trenice. U istu činiju dodajte mast, vanilin šećer, cimet, prašak za pecivo i brašno. Umijesite tijesto i ostavite ga u frižider na sat vremena.

Zatim radnu površinu pospite brašnom i istresite tijesto pa ga oklagijom razvucite na debljinu od pola centimetra. Pomoću čaše vadite krugove. Na svaki stavite po kašičicu pekmeza pa ga preklopite da se formira školjka, a ivicu dodatno pritisnite viljuškom kako se tokom pečenja ne bi otvorio.

Školjke redajte na pleh obložen pekpapirom i svaku izbockajte viljuškom kako bi tokom pečenja vazduh izlazio i ne bi popucale. Pecite ih u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu.

BONUS VIDEO:

Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima