back to top

POSNE PUNJENE PAPRIKE Držaće vas dugo sitim, recept je provjeren a ukus savršen

Potrebno je

12 paprika

150 g pirinča

2 veće šargarepe

2 veća krompira

1 manja glavica crnog luka

1 paradajz

1 paprika

malo soli

malo začina

malo ulja

1 šolja vode

Priprema

Rernu zagrijte na 180 stepeni. Operite i očistite paprike. Očistite i izrendajte šargarepu i krompir. Operite i očistite pirinač. Očistite i sitno isjeckajte luk. Operite, oljuštite i isjecite na sitne komade paradajz i papriku. Zatim na zagrijanom ulju propržite šargarepu i krompir, pa tome dodajte pirinač. Posolite i nalijte vode pa kuvajte. Onda dodajte luk, paradajz i papriku i kuvajte 10 minuta da voda uvri. Začinite pa punite paprike. Poredajte ih u vatrostalnu činiju. Pecite oko 30 do 40 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.

BONUS VIDEO:

POSNE PUNJENE PAPRIKE Držaće vas dugo sitim, recept je provjeren a ukus savršen Aloonline.ba.

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima