Ne zaboravite isprobati ovaj sjajan recept za rolnice sa sirom i špinatom.
POTREBNI SASTOJCI: 3 srednje tikvice, tanko iseckane uzduž, 1 šolja rikote (ili sitnog sira), 1 šolja svežeg bejbi špinata, iseckanog, 1/2 šolje rendanog parmezana, 1 jaje, 1 čen belog luka, sitno iseckan, so i biber po ukusu, 2 šolje paradajz sosa, sveži listovi bosiljka za dekoraciju
Priprema:
Za pravljenje tikvica rolnica, zagrejte rernu na 190°C. Operite tikvice i iseckajte ih uzduž na tanke trake.
Stavite veliki lonac vode da provri. Blanchirajte trake tikvica 1-2 minuta da omekšaju. Izvadite ih i stavite na papirni ubrus da se ocedi višak vode.
U posudi, sjedinite rikotu, iseckan bejbi špinat, parmezan, iseckani beli luk, jaje, so i biber. Dobro promešajte.
Razvucite traku tikvice i nanesite tanki sloj fila od sira i špinata. Uvijte traku tikvice i stavite je u pleh za pečenje. Ponavljajte postupak sa preostalim trakama.
Prelite paradajz sos preko rolnica tikvica, tako da budu dobro prekrivene.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta ili dok tikvice ne omekšaju. Nakon pečenja, izvadite iz rerne. Ukrasite svežim listovima bosiljka i dodajte malo parmezana po želji.
BONUS VIDEO:
Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )