PUSLICE Jednostavan slatkiš od jaja i šećera koji vraća u djetinjstvo

Puslice na dodir djeluju tvrdo a već pri prvom zalogaju su mekane kao duša. Dovoljno hrskave i dovoljno slatke. Lako će napraviti i potpuni početnici.

Potrebno je

4 belanca
250 g kristal šećera
2 kašike soka od limuna

Priprema

Umutite par bjelanca u čvrst snijeg, a zatim dodajte sok od limuna. Šećer dodajte malo – pomalo dok ne dobijete gladak šne. Treba vam najmanje 15 minuta mućenja da biste dobili pravu teksturu smjese. Pravite puslice i stavljajte na pek-papir u plehu i pecite ih u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 20 miuta, a zatim smanjite na 130 stepeni i sušite još oko sat i deset minuta

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima