Sastojci za koru:
160g šećera
prstohvat soli
110g mlevenih oraha
4 belanca
1 velika kašika mljevenog keksa (plazma ili prezle)
2 štangle čokolade (izrendati)
Priprema 3 kore:
Bjelanca malo posoliti i umititi u čvrst snijeg, potom dodati šećer i ponovo umutiti.
U smjesu dodajte orahe, keks i rendanu čokoladu i lagano miješajte varjačom.
Smjesu sipajte u pleh veličine 28 cm obložen pek papirom, poravnati i peći oko 20 minuta u već zagrejanu rernu na 180 stepeni.
Ovako napravite i ostale dve kore.
Priprema prvog fila:
18 kašika šećera u prahu
12 žumanca
250g putera
200g čokolade
Žumance umitite penasto i stavite ga da se kuva na pari oko 15 minuta.
Pred sam kraj, akd se pretvori u krem dodajte čokoladu.
Umutite puter i dodajte ga u rashlađen krem.
Priprema drugog fila:
šolja praha za šlag
250 ml slatke pavlake
3/4 šolje kisele vode
Slatku pavlaku dobro umutite, a šlag sa kiselom vodom, pa ih potom sjedinite i lijepo proešajte.
Za bilo koje voće da ste se odlučili – višnje ili maline, skoro cijeli kilogram iscijedite od soka i posipajte po filu.
Slažite tortu ovim redom: Kora, zatim čokoladni fil, potom pobacajte voće, pa šlag, a onda ponovo za drugu i treću koru istim redom.
BONUS VIDEO: