Za vrijeme ovog toplog perioda preporučuje se konzumiranje lagane hrane koja neće otežati probavu. Jedna od takvih jela je grčka salata. Recept za grčku salatu je jednostavan za pripremu, ali garantovano će vas zasititi.
Sastojci za grčku salatu:
200 g čeri paradajza
1 veći paradajz
pola krastavca
100 g feta sira
1 šaka maslina
malo svježe nane
malo suvog origana
malo maslinovog ulja
malo soka od limuna
so
biber
Priprema grčke salate:
Operite čeri paradajz i isijecite na polovine. Oljuštite krastavac i isijecite na deblje krugove ili četvrtine pa stavite u zdjelu zajedno sa paradajzom i promiješajte. Isijecite ljubičasti luk na kolutove.
Feta sir isijecite na manje kocke ili izmrvite i dodajte povrću, zatim dodajte malo maslinovog ulja i sjeckane nane. Posipajte suvim origanom, lagano promiješajte, pa prelijte sokom od limuna i začinite ostatkom začina. Masline možete prepoloviti ako su velike i dodati u zdjelu.
Nakon što sve dobro promiješate, možete poslužiti salatu uz prepečeni hljeb.
BONUS VIDEO:
Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )