back to top

Sočne lazanje sa domaćim korama od kojih “polazi vodica na usta”

Ako ste ovih dana gledali Evroviziju, vjerovatno vam je palo na pamet da biste mogli da pojedete koje parče sočne i ukusne lazanje.

Sastojci:

Za kore:

3 jajeta

300 g brašna

1/2 kašičice soli

1 kašika maslinovog ulja

Za crveni sos:

500 g miješanog mljevenog mesa

2 konzerve paradajz pelata

2 glavice crnog luka

3 čena bijelog luka

100 g šampinjona

1 kašika koncentrovanog paradajza

1 kocka goveđe supe

suvi biljni začin

so

biber

Bešamel sos:

500 ml mlijeka

50 g maslaca

4 kašike brašna

so

biber

Takođe, potrebni su vam sirevi za rendanje između kora, kao što je mocarela, parmezan, čedar…

Priprema:

U posudu sipajte prosijano brašno, potom dodajte jaja i so i umijesite smjesu, dodajući maslinovo ulje. Potom ostavite oko sat vremena u frižider.
Za crveni sos: Propržite crni luk, kasnije dodajte bijeli luk i pečurke i mljeveno meso. Kad malo sve uvri, dodajte kosku supe i paradajz.
Začiniti svim začinima i ostavite da se prohladi.
Bešamel: Na istopljeni maslac propržite brašno, lagano dodavati zagrijano mlijeko uz konstantno miješanje. Dodati začine i miješati dok se ne stegne.
U dublju posudu redajte kore koje ste razvukli od dobijenog testa, veličine pleha u koji ćete redati.
Pospite crveni sos, pa bešamel, a onda narendajte mocarelu i čedar.
Redajte dok ne utrošite masu, s tim da posljednji sloj bude bešamel, čedar i parmezan.
Pecite oko 40 minuta u zagrijanoj rerni na 180 stepeni.
BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima